Alpha Centauri se numara printre echipele care in sezonul 2015-2016 vor evolua in prima divizie valorica a minifotbalului bucurestean. Cu nu mai putin de 31 de jucatori rulati de-a lungul editiei incheiate de curand, formatia a reusit sa promoveze de pe prima pozitie a Ligii 2 B, pe care a urcat abia la finalul ultimei etape, cand a castigat derby-ul suprematiei disputat impotriva lui NSN. Apele par a se fi linistit in ceea ce priveste modificarile constante de lot, iar managerul-jucator Vincentiu Mihaiu isi anunta viitorii adversari, prin intermediul interviului de mai jos, ca toata lumea va avea viata grea cu Alpha Centauri.

 

Î: Care sunt primele impresii dupa promovarea in Liga 1?
R: Am convingerea ca a fost o promovare absolut meritata. Locul 1 in clasament, locul 4 in cadrul Cupei “Iubeste Sportul”, 127 de goluri inscrise doar in campionat, echivalente cu cel mai bun atac dintre toate echipele Bucurestiului, locurile 2 si 3 in clasamentul individual al golgeterilor din campionat si golgeterul Cupei “Iubeste Sportul” (n.r. Petrus Manta) sint bornele bifate in sezonul incheiat. In ciuda mediei de varsta printre cele mai ridicate, Alpha Centauri este o echipa ultraofensiva, care stie sa se apere, dar careia nu ii place sa o faca.

Î: Care au fost punctele forte si punctele slabe in sezonul 2014-2015?
R: Principalele atuuri al echipei sunt de departe pasiunea pentru fotbal si competitivitatea fantastica a tuturor jucatorilor din lot. Cind ai un om care isi efectueaza fiecare dintre cele 7 etape de suspendare agatat de gardul care imprejmuieste terenul, cind altul nu rateaza nicio prezenta pe banca de rezerve, chiar daca este indisponibil din cauza accidentarilor si stie ca nu va intra nici macar un minut, cind un al treilea ignora glezna vanata si umflata cat o minge de tenis si joaca scrasnind din dinti toate cele 40 de minute ale meciului sau cind stii ca ai avut oameni ce au evoluat tot returul cu hernie sau cu dureri acute la genunchi, ai certitudinea ca nu poti sa ratezi obiectivele propuse.
La polul opus, oricit de paradoxal al parea, punctul nevralgic al echipei deriva din principalele atuuri ale ei. O competitivitate dusa la extrem, pe fondul unor caractere aprige si extrem de diferite, poate degenera foarte usor cind jocul nu merge asa cum ne dorim, invinurile, reprosurile, injuraturile si chiar amenintarile cu bataia rezultate (n.r. indreptate impotriva propriilor coechipieri) avand intotdeauna un nedorit efect de bumerang.
Un alt minus pe care inca il are Alpha Centauri este reprezentat de lipsa unui sponsor. Este greu sa faci performanta cu burta goala, mai ales daca tin cont de ce ajutor financiar au parte unele echipe din prima liga. Asta este si motivul pentru care fac tot posibilul sa gasesc o firma care sa ne sustina incepind cu noul sezon.

Î: Ce va propuneti in primul sezon in Liga 1? La ce va asteptati?
R: Eu sint singurul jucator din lot care a evoluat 3 ani la rind in Liga 1 a minifotbalului din Bucuresti, din 2011 pina in 2014, si cred, cu riscul de a parea total lipsit de modestie, ca pina in sezonul 2013-2014, cu actuala echipa am fi cistigat la pas campionatul. Pentru ca nivelul de acum este cu totul altul si nu mai are nicio legatura cu ce se juca in Campionatul “Iubeste Sportul” pana acum doi ani, pot spune doar ca, indiferent care va fi echipa pe care Alpha Centauri o va intilni, adversarul va trebui sa se teama de noi si ii pot promite  ca va avea viata foarte grea cu noi – sa nu uitam ca avem un lot cu oameni care au jucat la cel mai inalt nivel si care ajung cumulat la aproximativ 700-800 de meciuri disputate in primele trei divizii in Romania.
Este teribil de greu de facut o predictie referitoare la ce va fi sezonul acesta, mai ales ca estimez ca foarte multe meciuri vor fi intilniri de 1X2 si sunt convins ca echipa campioana se va decide in ultima etapa. Obiectivul nostru este o clasare nu mai jos de locul 6, iar, in cazul in care reusim sa aducem un sponsor alaturi de echipa, probabil ca il vom ‘upgrada’ in jurul calificarii la un turneu final. O distinctie care mie mi-ar fi foarte draga ar fi sa castigam trofeul fair-play.

Î: Pregatiti schimbari pentru sezonul viitor? Daca da, care?
R: Esential ar fi sa nu pierdem pe niciunul dintre cei 11 oameni care au contribuit decisiv la obtinerea promovarii. Altfel, vom fi foarte selectivi si ajustarile vor fi foarte putine. Un transfer a fost deja perfectat – nu este o celebritate, dar este un fotbalist exceptional, care se suprapune perfect pe caracterul Alpha Centauri si care are si o virsta cu mult sub media echipei. In afara de acest implant, am mai avea nevoie doar de inca un portar si cel mult inca un jucator de cimp.

Î: Cum a luat fiinta echipa Alpha Centauri (scurt istoric)?
R: Alpha Centauri a avut complicatii majore la nastere. Pentru ca am facut greseala sa aduc in aceeasi echipa baieti din trei grupuri distincte, fetusul rezultat avea malformatii congenitale grave si pe ecografii nu doar ca nu semana cu un bebelus normal, ci as spune a arata a ‘triamez’, adica un fel de mutant cu un cap si trei corpuri diferite. La nasterea propriu zisa, adica la inceputul campionatului, am ramas cu baieti din doar doua grupuri, dupa ‘canibalizarea’ acestora – primele 6-7 etape – rezultind un copil firav, rahitic, ce avea nevoie de transfuzii (transferuri noi) in fiecare etapa. Asa am reusit sa adunam pana la inceputul returului 15 noi legitimari si sa ajungem in lotul extins la halucinanta cifra de 31 de oameni – un record absolut printre cele 55 de echipe inscrise in ambele esaloane ale “Iubeste Sportul”. Procesul de formare s-a incheiat abia la inceputul returului, cele doua transferuri reusite in pauza de iarna punand punct miscarilor browniene din lotul echipei.
Va spun cu toata sinceritatea ca, in primele 7 etape, am luat de doua ori hotarirea “ferma” sa renunt si sa retrag echipa din campionat, dar noptile anterioare punerii in aplicare a deciziei au fost un sfetnic bun si am abandonat acest gind de fiecare data. 🙂

Î: Care este parerea generala despre campionat (puncte forte si puncte slabe)?
R: Punctele forte sint reprezentate de disponibilitatea organizatorilor de a asimila obiectiile participantilor, site-ul competitiei si viteza de reactie privind actualizarea informatiei, valoarea in permanenta crestere a meciurilor, multitudinea de foste glorii prezente in foarte multe dintre echipe si impartialitatea tuturor arbitrilor.
La puncte slabe o sa nominalizez doua care tin strict de organizare – intirzierile frecvente privind ora de incepere a meciurilor si valoarea scazuta a multor arbitraje – si una care tine de o meteahna a regulamentului. Cu tot respectul pentru performanta echipei Mustang, formatie pe care tin sa o felicit sincer pentru actele de eroism de la Piatra Neamt si pentru medaliile de bronz obtinute acolo, nu ma pot abtine sa nu remarc absurditatea reprezentarii  Bucurestiului de catre o formatie care a desconsiderat flagrant aceasta competitie. Cu alte cuvinte, Mustang nu se prezinta la meciurile din grupa pe Bucuresti, este eliminata din intrecere, dar  ajunge sa reprezinte capitala la turneul final pe tara in competitia din care fusese exclusa pentru ca termina campionatul pe pozitia a treia.

190992223300000_Campionatul de minifotbal Festivitate Liga II Campionatul de minifotbal Bucuresti 48