Echipa națională de minifotbal a României participă în această perioadă la a treia ediție a Cupei Mondiale, care se desfășoară în Perth, Australia. Reprezentativa noastră întâlnește Nigeria (marți, ora 10:30), Ucraina (joi, ora 15:30) și Liban (sâmbătă, ora 11:00) în cadrul Grupei C. Grosul naționalei vine din București: Florin Matache, Șaron Chirică, Răzvan Radu, Andrei Cârstea, Toma Vincene, Sebastian Vasile, Stelian Stancu (toți Danco Pro) și Ionuț Alecu (Luxury Team), lotul din care mai fac parte portarul Laszlo Klein, Mircea Ungur, Andrei Balea, Dragan Paulevici, Răzvan Plopeanu și Mircea Popa fiind pregătit de antrenorii Tudor Simon (Danco Pro) și Virgil Bejenaru (Nova Vita Tg. Mureș).

 

“Echipa națională de minifotbal a României, vicecampioana Europei, participă în perioada 1-11 octombrie la Campionatul Mondial ce are loc la Perth în Australia. Va fi prima ediție a acestui turneu la care vor participa 32 de echipe.

România, de șase ori campioană a Europei, în perioada 2010-2015, actualmente vicecampioană europeană, anul trecut la Kiev, în Ucraina, participă pentru a treia oară la Campionatul Mondial de Minifotbal. Competiția supremă la nivel mondial are loc la Perth, în Australia, în perioada 1-11 octombrie.
România merge cu un moral excelent la Campionatul Mondial, fiind neînvinsă în cele 3 turnee puternice de pregătire din acest an. La Cupa Continentală din luna martie, din Tunisia, tricolorii au obținut bronzul, la Cupa Klitschko argintul, ambele turnee nefiind câștigate din cauza golaverajului.
Cel mai recent, la finele lunii august, România a câștigat Cupa Națiunilor la Brno, în Cehia, luând fața campioanei mondiale și europene, Cehia.
Tricolorii se pregătesc joi și vineri la Buftea, iar sâmbătă la ora 15:30 vor decola spre Perth, via Dubai. Primul meci la Campionatul Mondial este programat marți, 1 octombrie, contra Nigeriei.
La cele două participări de până acum la Campionatul Mondial, România a ocupat locul 3 în 2015 în SUA și s-a oprit în faza optimilor de finală, după un meci pierdut la loviturile de la 7 metri, în 2017 în Tunisia.
Campioana mondială en-titre este Cehia iar vicecampioana mondială este Mexic.

Grupa C

 

România
Liban
Ucraina
Nigeria
Program meciuri România la Campionatul Mondial din Australia:
 
Marți, 01.10.2019, Ora 10:30 (ora României), minus 5 ore față de ora locală de la Perth (15:30)
România – Nigeria
Joi, 03.10.2019, Ora 15:30 (ora României)
România – Ucraina
Sâmbătă, 05.10.2019, Ora 11:00 (ora României)
România – Liban
Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în faza optimilor de finală.
Campionatul Mondial din Australia este organizat de către Federația Mondială de Minifotbal (WMF) în colaborare cu Federația Australiană de Minifotbal. România s-a calificat ca urmare a locului 2 ocupat la Campionatul European de anul trecut de la Kiev din Ucraina.
Hai România, hai tricolorii!”
sursa text@foto: campionateminifotbal.ro