Federatia de Minifotbal din Romania a hotarat sa il numeasca pe Marius Mitu in functia de selectioner al echipei nationale a Romaniei, cea mai titrata de pe continent dupa cele sase titluri europene castigate. Antrenorul-jucator al echipei Old Boys Bucuresti, campioana en-titre a Bucurestiului, vine sub “tricolor” dupa ce a obtinut performante deosebite alaturi de echipa de club, reusind sa ii duca pe “batrani” din Liga 2 a CMFB pana in finala Campionatului National, via titlul de campioana a regiunii S-E.

Fostul atacant al lui Anderlecht a anuntat, cu ocazia Adunarii Generale a FMR de la Alba Iulia, ca nu are de gand sa porneasca un proces de reconstructie la echipa nationala, fiind hotarat sa atace marea performanta inca de la participarea Romaniei la EMF Euro 2018 din Ucraina (Kiev). “Sunt onorat că am primit această propunere, sper să readucem România acolo unde îi este locul. Nu putem vorbi de o perioadă de reconstrucție, este totuși un joc pentru amatori. România trebuie să abordeze orice competiție majoră cu gândul de a câștiga. Nu mergem pe reconstrucție, ci pe performanță”, a declarat noul antrenor al echipei nationale, care in paralel isi va continua si activitatea de la Old Boys Bucuresti.

De-a lungul carierei de jucator in fotbalul profesionist, Marius Mitu a trecut pe la echipe ca Steaua Bucuresti, Farul Constanta, Rocar Bucuresti, Universitatea Craiova, Lierse, Anderlecht Bruxelles, Metalurg Donetk, Skoda Xanthi si Progresul Bucuresti, iar in 2012 si-a incheiat cariera la CSM Ramnicu Valcea. Debutul sau in minifotbal s-a produs in 2013, cand a evoluat in CMFB pentru defuncta ABC United, iar din 2015 o pregateste pe Old Boys din postura de antrenor-jucator.

CMFB il felicita pe Marius Mitu pentru numirea in fruntea echipei nationale si ii ureaza mult succes la carma “tricolorilor”!