Editia din 2017 a Cupei Romaniei la minifotbal, care se va desfasura la Cluj, in perioada 7-9 iulie, va reuni la start un numar impresionant de echipe, 94, in urma comunicatului remis de FMR. Bucurestiul va fi reprezentat de cinci formatii, la fel ca si gazda turneului final.

Federatia de Minifotbal din Romania a aprobat un sistem cu 94 de echipe in acest an, in urma numeroaselor cereri de suplimentare primite din partea organizatorilor locali. Cel mai bine reprezentate campionate din tara sunt CMFB si ATS Cluj, fiecare cu cate cinci formatii la startul competitiei din perioada 7-9 iulie.

Primul loc al Capitalei pentru Cupa Romaniei este ocupat de D’Angelo Sport, finalista Cupei “Iubeste Sportul”, celelalte patru urmand sa fie acordate, conform regulamentului, formatiilor din Liga 1 in ordinea locurilor ocupate la finalul sezonului. La turneul final vor putea participa exclusiv echipele care si-au castigat acest drept si au achitat, prin intermediul organizatorilor locali, taxa de participare in valoare de 500 de lei.

In afara celor doua echipe care s-au calificat deja la Campionatul Regional de la Brasov, Neatza & Prietenii si Old Boys, din Liga 1 a CMFB nu vor mai participa la aceasta editie a Cupei Romaniei echipele Pronostic Sportiv, La Grande Familia si Tanzmannschaft.