Liga 1, care ofera cele mai frumoase meciuri din Campionatul de Minifotbal Bucuresti, va fi condusa, peste iarna, de Neatza & Prietenii, formatie care in tot turul a suferit o singura infrangere, in fata lui Alpha Centauri, astfel ca are un total de 36 de puncte. Prima divizie a CMFB este in atentia tuturor echipelor de minifotbal din tara, fiind considerata una dintre cele mai puternice din Romania. Campioana regionala Sud-Est en-titre, Neatza & Prietenii, a terminat prima jumatate a sezonului la noua puncte in fata ocupantei locului secund, Pronostic Sportiv (27 de puncte), diferenta stabilita chiar in runda a 13-a, cand cele doua echipe s-au intalnit in meci direct. Tanzmannschaft incheie turul pe treapta a treia a podiumului, cu un total de 26 de puncte, fiind invinsa in ultima etapa de Mustang (22 de puncte), care ierneaza pe pozitia a patra.

Neatza & Prietenii arata total diferit fata de sezonul trecut, daca vorbim despre componenta lotului de jucatori, dar este cu siguranta in al treilea an de crestere vizibila, fiind in acest moment principala favorita la castigarea titlului de campioana a Bucurestiului. Cu internationalul Ciprian Ursu in postura de cel mai bun marcator, cu 10 reusite, “matinalii” au marele avantaj de a avea un lot foarte echilibrat, cu solutii duble pe toate posturile, astfel ca pot evolua la acelasi nivel timp de 40 de minute. Cu toate ca atacul lui Neatza & Prietenii este cel mai bun din Liga 1, impresioneaza in primul rand defensiva, care s-a lasat invinsa de numai noua ori – in contextul in care a doua formatie in clasamentul apararilor este Tanzmannschaft, cu 18 goluri primite. Cu siguranta ca lupta pentru titlu nu s-a terminat inca, Pronostic Sportiv si Tanzmannschaft fiind oricand capabile sa invinga pe oricine, tinand cont de valoarea jucatorilor din lot.

La capitolul revelatii, cu siguranta ca Locomotiva a atras atentia tuturor. O formatie “rapidista” atat ca echipament, cat si ca rezultate, care, insa, a tinut cu brio ritmul Ligii 1 pana acum, fiind pe pozitia a cincea, cu un singur punct in fata unei alte nou-promovate, Alpha Centauri. Aceasta din urma oscileaza nu in joc, cat la capitolul prezenta la meciuri, intrucat are unii jucatori care probabil si-ar putea gasi locul in topul celor mai valorosi din campionat.

In subsolul clasamentului, lupta este foarte stransa pentru evitarea celor patru pozitii retrogradabile, ocupate in prezent de Metropolis Bucuresti (13 puncte), NSN (12 puncte), Calia PressĀ (10 puncte) si Play 4 Fun (7 puncte). Smiley Otopeni a luat o gura de oxigen in ultimul meci si ierneaza deasupra acestui grup, de care o desparte, insa, un singur punct.

Podiumul golgeterilor este ocupat, in mod surprinzator, de atacanti ai echipelor care se afla la primul sezon in Liga 1! Petrus Manta (Alpha Centauri), fost fotbalist al unor echipe ca Rocar, Universitatea Craiova, UTA si FC National, conduce ierarhia celor mai buni marcatori din prima divizie, cu 16 goluri. El e urmat de Bogdan Barbu, varful pe care Locomotiva s-a bazat in 11 dintre meciurile din aceasta editie, cu 13 reusite, pe cand Iulian Brinza (NSN), care a invins portarii adversi de 10 ori, inchide podiumul.