Echipa Tanzmannschaft a avut o ascensiune fulminanta, reusind sa ajunga in numai doua sezoane din Liga 2 a CMFB in sferturile de finala ale Campionatului National de minifotbal. “Diavolii” au castigat titlul Capitalei la prima participare in primul esalon si au in vitrina si trofeul de vicecampioana a regiunii Sud-Est. Va prezentam un interviu cu Tudor Simon, managerul lui Tanzmannschaft, care promite surprize la nivel de lot pentru sezonul viitor.
Î: Care sunt primele impresii dupa sezonul 2014-2015? Esti multumit de rezultatele obtinute?
R: A fost un an frumos in care am avut de toate… de la realizari neasteptate pana la esecuri surprinzatoare. Oare nu de asta e frumos fotbalul? “Tazmanienii” vor fi multumiti intotdeauna de practicarea oricarui sport, indiferent de rezultat. Sportul, in general, presupune succese si insuccese, realizari, dar si erori… Scopul final este bucuria parcursului/traseului/participarii, iar daca apar si rezultate e foarte frumos. Daca nu apar, se vor bucura cu siguranta altii de ele… si ii vom aplauda. Asta nu inseamna ca nu vom incerca sa obtinem maximul pe plan sportiv. Concluzia: mereu vom fi bucurosi de orice rezultat.
Î: Consideri ca a fost un dezavantaj ca ati fost priviti ca principali favoriti in majoritatea meciurilor, atat la Campionatul Regional, cat si la Campionatul National?
R: Consider ca cel mai periculos adversar esti chiar tu. Daca tu te consideri favorit, esti la 50% din potential. Evident ca si adversari se motivau foarte tare pentru ca stiau ca luptam tare, deci …da, este crucea pe care o poarta toate echipele cu organizare si pretentii. Dar ne place sa jucam meciurile cu adversari motivati, e neplacut cand dai 10 goluri intr-un meci :). Mai frumos e un 1-0 sau 2-1 cand marchezi in ultimul minut.
Î: Care sunt atuurile pe care trebuie sa le aiba o echipa pentru a putea castiga Campionatul National de minifotbal?
R: E complicat. Sunt strategii diferite si nu exista o reteta sigura deoarece, daca ar fi existat, am fi avut aceeasi campioana de ani de zile… Totusi, incerc sa va pacalesc ca stiu si as zice asa: organizarea si unitatea, maturitatea si calitatea jucatorilor.
Î: Sunt jucatori din Campionatul de Minifotbal Bucuresti care ar merita sa fie convocati la echipa nationala? Daca da, care sunt acestia?
R: Sunt. Asta tine de strategia abordata de selectioner, de conceptul de tactica pe care il alege… Alegi forta si seriozitatea sau tehnica si talent? Sau o combinatie? E complicat aici.
Pe langa asta, tine foarte tare de forma de moment a respectivilor. Din pacate, aici nu exista resursele pentru un proiect profesionist. Buget pentru selectioner si asistenti de analiza, testare si o planificare de antrenamente regulate, care sa garanteze o performanta sportiva respectabila. Sper sa citeasca foarte putini raspunsul acesta al meu sa nu imi fac multi dusmani. Concluzia ese ca avem jucatori, dar nu avem buget. De la buget porneste un proiect serios. Ati vazut mondialele :)? Cum aducem bani seriosi la federatie ? Asta este intrebarea. De aici incepe totul.
Î: Ce schimbari la nivel de lot se pregatesc pentru noul sezon in echipa Tanzmannschaft?
R: Schimbari firesti de lot. Si surprize :).
Î: Ce sfaturi le poti da formatiilor debutante in Campionatul de Minifotbal Bucuresti, tinand cont ca echipa Tanzmannschaft evolueaza de numai doua sezoane si deja are in palmares un titlu?
R: E greu… Sa aduca resurse la echipa sa aiba de o apa/echipament/deplasari; sa aiba o singura voce pe margine si in vestiar, sa inteleaga ca unitatea castiga si ca o strategie mai putin buna va invinge in fata niciunei strategii; sa aiba rabdare.
Î: Care sunt impresiile despre Campionatul de Minifotbal Bucuresti (puncte forte si puncte slabe)?
R: Forte: predictibilitate organizatorica si seriozitate in legitimarea jucatorilor.
Slabe: sunt cativa jucatori pentru care nu exista solutie din partea organizatorilor de a-i potoli (ex. lovituri regulate la fata, injurii si amenintari adresate arbitrilor) . Se acorda cartonase galbene in cel mai fericit caz. In aceste situatii dispare esenta minifotbalului, si anume placerea de a juca. Continui sa sper ca acest mare minus va dispare cat de curand.
Î: Ce va propuneti pentru urmatorul sezon?
R: Sa fim sanatosi si sa ne bucuram de acest sport nebun de frumos!!!