Finalul sezonului de iarna in CMFB a adus un clasament incomplet in Liga 1, ca urmare a numarului neobisnuit de mare de restante, pe care Tanzmannschaft reuseste sa il conduca, in ciuda faptului ca are cel mai mic numar de jocuri, numai 11. Campioana de iarna este singura echipa neinvinsa din primul esalon si are o medie de 0,9 goluri primite pe meci, reusind ca in patru dintre partide sa pastreze intacta poarta aparata de Bogdan Radulescu. Surprize pot aparea pana la finalul sezonului, dar “Tanzmann” cu siguranta se numara deja printre favoritele la castigarea Campionatului Regional si a Campionatului National, de altfel ca si cea de-a doua reprezentanta a Capitalei, indiferent de numele ei.

Pe locul secund o gasim pe Luxury Team, formatie aflata la primul sezon in divizia de elita a CMFB. Campania puternica de transferuri din vara a dat roade, astfel ca Nicu Epaminonda & Co. au tot dreptul sa spere la un rezultat foarte bun, inclusiv la nivel national. Cu 23 de puncte, vicecampioana Neatza & Prietenii inchide podiumul Ligii 1, dupa ce in aceasta prima parte a sezonului a prezentat o echipa din care fac parte, printre altii, fostii fotbalisti Tibi Balan, Dinu Todoran si Florin Maxim. In lupta pentru primele pozitii ale clasamentului sunt inscrise alte trei formatii foarte puternice, Poker Team, Danco Pro si Old Boys. Ultima dintre ele, campioana en-titre a Bucurestiului, a inceput sezonul slab, dar lucrurile s-au indreptat din mers pentru elevii lui Marius Mitu, iar obiectivul de a se califica la Campionatul Regional pare acum din nou realizabil. Poker Team a propus o formatie schimbata aproape in totalitate, dar din care fac parte jucatori cu state vechi in minifotbal, si incheie anul pe pozitia a patra, fiind una dintre cele mai in forma echipe din ultimele etape. Danco Pro a devenit rapid o forta a Ligii 1, in ciuda faptului ca vine din postura de nou-promovata. “Plombele” din vara s-au dovedit mai mult decat eficiente, iar grupul condus de pe margine de selectionerul U19 al Romaniei, Adrian Boingiu, incepe sa fie din ce in ce mai omogen si sa practice un fotbal placut ochiului.

Lupta din partea superioara a clasamentului ar putea deveni si mai interesanta, in contextul in care cele mai puternice campionate de minifotbal din tara ar putea primi un loc suplimentar la Campionatul Regional. Apoi, ne asteptam la o suplimentare generoasa a numarului de locuri pentru Cupa Romaniei, competitie care in 2018 isi va consuma cea de-a noua editie! Din CMFB vor putea participa la competitiile nationale doar echipele care vor primi licenta, detaliile despre conditii urmand sa fie anuntate in luna ianuarie.