Federatia de Minifotbal din Romania a stabilit ca editia din acest an a Campionatelor Regionale sa se desfasoare in perioada 8-10 iunie. Capitala va fi reprezentata de primele doua clasate in Liga 1 a CMFB, care vor face deplasarea la Ploiesti in incercarea de a obtine calificarea la Campionatul National.

La Campionatul Regional S-E vor lua startul 16 echipe reprezentand noua campionate, dupa cum urmeaza: Buzau (1), Bucuresti (2), Prahova (2), Galati (2), Ilfov (1), Constanta (2), Dambovita (2), Tulcea (2) si Brasov (2). Vor fi formate patru grupe a cate patru echipe, iar primele doua clasate vor avansa in sferturile de finala, unde se va juca in sistem eliminatoriu. Formatiile care se califica in semifinalele Campionatului Regional primesc automat biletele pentru turneul final al Campionatului National, iar castigatoarea va obtine licenta de participare la EMF Champions League 2018.

La tragerea la sorti a grupelor, campioana Bucurestiului va face parte din prima urna valorica, pe cand a doua clasata va fi introdusa in urna a treia. Cele doua echipe nu vor face parte din aceeasi grupa, dar se pot intalni in fazele eliminatorii.